Kezdőlap Grafológiáról Szolgáltatások Kapcsolat
Bemutatkozás

Néhány alkalommal lehetőségem volt népszerűsíteni a grafológiát a rádióban /Pátria, Kossuth/,  s ugyanúgy a regionális /Tardoskedd, Érsekújvár/ és az állami televízióban /Szlovák Televízió/ is.

Horňák Ottília vagyok, eredeti foglalkozásom szerint pedagógus, grafológiával a 90-es évek második felétől foglalkozom. Jelenleg a Szlovákiai Magyar Grafológusok Szövetsége által vezetett tanfolyamon oktatom a grafológiát.

Mgr. Horňák Ottília

     2002 májusa óta publikálok a Vasárnap hetilapban /Petit Press Bratislava/, ahol a grafológia rovatot vezetem.  2008 áprilisától rendszeresen jelennek meg írásaim a Budapesten székelő Grafológiai Intézet kéthavonként megjelenő szakmai folyóiratában, a Grafológiában. 1999-től vagyok tagja a Szlovák Grafológiai Társaságnak és 2011 áprilisától pedig a Szlovákiai Magyar Grafológusok Szövetségének alapító tagja  és egyben elnöke.

2000-ben jelent meg A grafológia kislexikona című könyvem, melyben az olvasó megismerkedhet az ábécé minden egyes betűjének történetével - formai kivitelezése alapján -, azok rövid értelmezésével, 2002-ben szlovák fordításban látott napvilágot,  Malý lexikón grafológie címen, majd 2010-ben jelent meg a Grafológia elmélet című tankönyvem. Ez a tankönyv a grafológia szélesebb körben történő bemutatásához próbál hozzájárulni. Bevezeti az érdeklődőt a grafológia világába, hogy megismertesse a személyiségfeltáró íráselemzés alapjaival.

Úvod

Grafológiai pályafutásom alatt több száz jellemrajzot készítettem el, melyek közé tartozott például a volt titkosrendőrség együttműködésével vádolt jó nevű lelkész  nevének tisztára mosása, egy kiskorú tanuló droggfüggőségének felfedése, konkrét munkakörök betöltésére jelentkezők alkalmassági vizsgálata, továbbá magánszemélyek önismereti személyiségképének elkészítése, valamint párkapcsolati elemzések.

Mgr. Otília Horňáková       |       Mobil : 0918 373871       |       Email: hornakotilia@gmail.com

Szeretettel üdvözöllek honlapomon.